La Arribada in Baiona

Het jaarlijks feest ter herdenking van de aankomst van het karveel Pinta in Baiona wordt in die stad gevierd als herinnering aan de aankomst van Martín Alonso Pinzón in dat karveel, de Pinta op 1 maart 1493.

Foto: deelnemers aan een scene tijdens het feest
Ladis2016

Dat was na de eerste reis van Cristóbal Colón naar Amerika en deze aankomst wordt vandaag nog gevierd met prachtige scenes met een enscenering van zijn aankomst in de stad.

Deze viering gaat door op de eerste zaterdag en zondag in maart. Het is gecatalogiseerd als Spaans festival van internationaal toeristisch belang en er komen ongeveer 30.000 mensen per jaar op af.

Beschrijving

De viering bestaat uit een middeleeuws festival in de straten van de oude stad waar naast traditionele muziek en speeltuinen ook Galicische eet- en ambachtelijke kraampjes zijn. Een aantal activiteiten worden gevierd met de zustersteden zoals Palos de la Frontera, Santa Fe, beiden uit Spanje en Pornic uit Frankrijk.

La Arribada in Baiona 2019

Sinds 1999 is het festival uitgeroepen tot Galicisch feest ivan toeristisch belang. In 2010 ontving het festival de de titel van Spaans feest van nationaal toeristisch belang en in 2015 werd het dan een Spaans festival van internationaal toeristisch belang.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.